ŽRK BOR NADOMAK ISPADANJA IZ SUPER LIGE

Bor, S.M. – Posle uspešnog nadmetanja u najelitnijem domaćem rukomentom takmičenju, Super ligi, i najvećeg uspeha, prošlogodišnjeg Kupa Evrope, borski ženski rukometni klub je nadomak ispadnja u niži rang. U Prvoj B ligi naći će će sa jakim ekipama, ali bez mogućnosti da se ponovi učešće u nekom evropskom takmičenju i da se na svom parketu nadigrava sa najbolljim timovima u zemlji. Iako je sinoćna pobeda nad Voždovcem od 26:24 bila zaslužena i može se smatrati uspehom, Beograđanke i novosadska Vojvodina, gotovo je sigurno, dva kola pre kraja plej-auta, ostaju u Super ligi. ŽRK Bor igra još sa autsajderom, beogradskim Junirom i Vojvodinom i jedino ako dobije obe utakimce, a Voždovac izgubi oba susreta, moguć je opstanak, što je ipak u domenu teorije.

-Pomirili smo se sa sudbinom i tu je sve jasno. Pokušali smo koliko se moglo, ali za velika takmičenja i superligaško prvenstvo neopohodno je uložiti više i novca i rada. Ne možemo da se žalimo na Grad koji je zaista imao razumevanja, ali to je naš maksimum. Desilo se i osipanje igračkog kadra čim je Zaječar dospeo u Super ligu. Preostaje da se oslonimo na mlade, jer imamo izvanredan podmadak (nekoliko igračica je u pionirskoj reprzentaciji) i da se, uz obavezna pojačanja, što pre vratimo u staro jato. Verujemo da ćemo uz još snažniju podršku i Grada i privrede vratiti se staroj slavi – kategioričan je predsednik kluba, Boban Todorović naglašavajući da je još uvek ženski rukomet u Boru u usponu, jer je dostignut glavni cilj – masovnost ovog sporta.

Ipak, smatraju i u klubu, vrhunski sportisti i vrhunski sport, kakav je supeligaški u nas, treba da bude i posebno podstaknut i podržan. Na primer, i minimalne stipendije u rukometu zadržavale bi igrače u klubu i garantovale koliku- toliku sigurnost.

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije