“ZMAJEVI” PONOVO LETE SA STOLA

Bor, S.M. – Na sednici organizacionog i Upravnog odbora Planinarskog društva “Crni vrh”, organizatora tradicionalnih susreta gradskih i seoskih mesnih zajednica, usvojen je program “Sportski susreti, Stol 2019” za 4. avgust.

-Odlučili smo da cela manifestacija bude posvećena 6. avgustu, Danu rada Srbije i rudara Bora i da domaćin bude MZ Bučja. Vraćene su još neke atrakcije – na primer, letenje paraglajdera i zmajeva sa Stene, izbor “Planinske lepotice”, narodni višeboj i revija folklornih grupa iz borskog i majdanpečkog kraja.Za sve posetioce biće obezbeđeni besplatni prevoz i ručak. Mesara “Antić” ispećiće vola na ražnju, a tu si i razne đakonije i stara jela iz homoljskih sela. Neće izostati ni uobičajeni uspon na Stol i Stenu, kao i pešačka tura sa zadržavanjem i ručkom u Krivelju. Više televizija sa regionalnom i nacionalnom frekvencijom emitovaće dokumentarni film o “Stolu 2019” – kaže član Organizacionog odbora, Slaviša Frišković.

Sa sednice organizacionog odbora manifestacija “Stol 2019”

Na čelu cele organizacije je predsednik PD “Crni vrh” Milutin Simić. On je, na sednici Upravnog odbora, naglasio da je Planinarski dom na Stolu u novom ruhu, da smeštajni kapaciteti mogu da prime sve zainteresovane i da će manifestaciju otvoriti gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, koji će, tom prilikom, očekuje se, najaviti i planiranu gradnju i asfaltiranje puta od Cepe do planinarskog doma.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije