Živorad Petrović: NISAM DAO OSTAVKU, SEDNICA SO JOŠ NIJE ZAKAZANA

Bor, 3. jul, S.M. – Aktuelni predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović oglasio se nakon objavljivanja vesti u nekim štampanim i elektrosnkim medijima da je podneo ostavku, izjavljujući – da „JOŠ NE RAZMIŠLJA O OSTAVCI“.

Zvanični zahtev 12 odbornika za vanrednu sednicu SO o njegovoj ostavci podnet je prošlog petka u 15, 05 sati, ali sednica, iako je najavljeno da će biti održana u utorak, 4. jula, još nije zakazana. U ponedeljak, do 11 sati, odbornici nisu dobili nikakvo obaveštenje o održavanju sednice lokalanog parlementa.

-Jesam ranije za jedne dnevne novine izjavio da ću podneti ostavku ukoliko to bude tražila moja partija. Održana je i sednica SNS-a na kojoj je o tome razgovarano, ali nisam ponudio nikakvu ostavku, još manje dao obrazloženje za teko nešto. Videćemo šta će i kako biti – podsetio je juče Petrović.

Poslednji zakonski rok za održavanje sednice Skupštine opštine isitče sredinom ovog meseca. Ukoliko ne bude zasedanja usledila bi – prinudna uprava koja nikome ne odgovara. Najverovatnije je da će ova sednica na zahtev 12 odbornika biti održana u naredna tri, četiri dana i, ukoliko bude obezbeđena većina ( 18 od ukupno 35 odbornika) – Bor će dobiti novo opštinsko rukovodstvo. S obzirom na nedavnu peticiju s potpisom 25 odbornika za smenu Petrovića ( SNS i SPS), izvesno je da će doći do promerne na čelnim funkcijama. Odbornička grupa SNS-a već je predložila dipl. Inž. Aleksandra Milikića za novog predsednika Opštine Bor. Nezvanično doznajemo da će zamenik predsednika biti Dragan Žikić (SPS).

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije