ŽENSKI RUKOMETNI I KOŠARKAŠKI KLUB OD POSEBNOG SU ZNAČAJA ZA OPŠTINU BOR

Bor, S.M. – ŽRK Bor – RTB-e i ŽKK Bor od danas su, odlukom Opštinskog veća, od posebnog značaja za Opštinu Bor. Ovi klubovi se takmiče u najvišem državnom rangu, u prvim super ligama, okupljaju veći broj ženske populacije u mlađim selekcijama i posebno – uspešno predstavljaju svoj grad na domaćim i međunarodmnim takmičenjima. ŽRK Bor je, prošle sezone, prvi put od osnivanja, 1952. godine, dospeo u Kup Evrope (Čelendž kup) i postigao zapažen razultat. Od četiri utakmice u BiH i u Portugalu, dve su dobijene, jedna igrana nerešeno i jedna izgubljena u gostima.

Sportske aosijacije, posle mnogo godina, od danas uvode kompletan red u borski sport. Danas je usvojena i prioritetna lista najvažnijih takmičenja. Za najtelentovanije sportiste predviđene su stipendije, a najuspešnijim na međunarodnoj sceni sleduju vredne novčane nagrade. Za ovaj izuzetan poduhvat najviše su zaslužni Opština Bor i Savez sportova Bor.

Lokalna samouprava je u ovoj godini za sportske klubove izdvojila 45, a za aktivnosti Sportskog centra 130 miliona dinara, što je ukupno među prvima u zemlji.

 

Na naslovnoj fotografiji: Ženska rukometna ekipa Bora na utakmicama u Portugalu za osvajanje Čelendž kupa

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije