Zbog malverzacija uhapšeno osam radnika Sportskog centra Bor

Policija je uhapsila osam osoba koje rade ili su bile zaposlene u Sportskom centru Bor. Sumnja se da su zloupotrebom službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist od 1.371.811 dinara.

Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok je sedmoro uhapšeno zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem i falsifikovanje službene isprave.

Uhapšeni su M. I. (1981), bivše odgovorno lice Sportskog centra Bor, zatim S. J. (1973), M. J. (1967), I. P. (1980), N. Š. (1967), B. M. (1969) i B. B. (1970), svi zaposleni u SC Bor, kao i bivši radnik ovog sportskog centra S. D. (1954).

Kako se sumnja, M. I. je od marta 2015. godine do jula 2017. godine izvršio zloupotrebu službenog položaja na taj način što je donosio rešenja o imenovanju ostalih osumnjičenih za članove Komisije za rashod hrane i pića u restoranu i magacinu Sportskog centra Bor zbog navodnog isteka roka upotrebe hrane i loma pića, iako su osumnjičeni znali da se ne radi o stvarnom, već o fiktivnom rashodu, koje je faktički utrošen od strane M. I. ili po njegovom ovlašćenju.

Na taj način M. I. je, kako se sumnja, sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.371.811 dinara, a na štetu Sportskog centra Bor, saopštio je MUP.

Uhapšenom M. I. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije