ZBOG KAMENOVANjA POLICIJSKE STANICE I NAPADA NA POLICAJCE – UHAPŠENO ČETVORO, DVA POLICAJCA U BOLNICI

Bor, S.M. – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su četiri osobe, među kojima jednu ženu. Oni su osumnjičene da su danas napali policijske službenike i naneli im telesne povrede. Uhapšeni su R.Z. (1974), Š.Z. (1979), S.Z. (1990) i S.Z. (1993) iz Bora.

Oni su sa još desetak osoba došli ispred zgrade Policijske uprave u Boru u kojoj se već nalazio njihov šesnaestogodišnji rođak, koga su policajci neposredno pre, zajedno sa jednim trinaestogodišnjakom, zatekli u ulici „7. juli“. Oni u zatčeni sa limom u rukama za koji se sumnja da je ukraden.

Postoji sumnja da je Š.Z. prvo zapretio policajcu, a potom ga uhvatio za rukav i povukao. Posle te scene, Š.Z. i R.Z. su policajca više puta udarili. Drugog policajca napao je S.Z. i pokušao da pobegne, ali ga je napadnuti policajac sprečio u tome. S.Z. se sumnjiči i da je kamenicama gađala policijske službenike.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u vršenju dužnosti, osumnjičeni će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu na saslušanje. Protiv maloletnika biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, saopštila je PU Bor.

Dvojica povređenih policajaca prevezeni su u borsku bolnicu.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije