ZAŠTO JE ELEKTRODISTRIBUCIJA U BORU OSTALA NEDOSTUPNA JAVNOSTI?

Bor, S.M. – I jučerašnji  veliki kvar na elektromreži sa gotovo petočasovnim prekidom u snebdevanju strujom celog naselja Novi gradski centar sa oko 6000 stanovnika – nije promenio ponašanje borske Elektrodistribucije prema javnosti: umesto da oni, što im je obaveza, blagovremeno i tačno (kao, recimo, Toplana) obaveštavaju građane o nastalim problemima vezanim za život ljudi (nestanak struje, popravke, posledice, planirani i radovi u toku, naplata računa, promene u radu i organizaciji), to je i juče činila Informativna služba Grada Bora. Nedavno se lično oglašavao gradonačelnik na svom Facebook pofilu. Mnogi građani su ostali u nedoumici: zašto to ne čini Elektrodsistribucija kako je nekada, pre jedno 15,20 i više godina bilo. U to vreme, kada je direktor bio Milorad Bujagić (sećaju ga se stariji Borani), kao i direktori Elektroistoka (Dragan Milanović i Ljuba Spasojević) saradnja sa predstavnicima medija, a samim tim i javnosti, bila je korektna i obostrano korisna. Danas toga, iako je preka potreba, nažalost, nema.

I uopšte ponašanje tog dela EPS-a, ne samo prema javnosti i predstavnicima medija, nego i sa nekim bitnim službama u gradu i organizacijama, nezvanično saznajemo, nije na potrebnom nivou. Jer, da se juče najdirektnije nije angažovao i gradonačelnik sa saradnicima, pitanje je da li bi bilo bar osnovnih informacija. A osnovno obaveštenje je, juče popodne, trebalo de bude – kad će NGC ponovo dobiti struju, a samim tim i daljinsko grejanje. Sve vreme nestanka električne energije – nije bilo ni grejanja u stanovima.

Gradska vlast bi trebalo da okrene list i da najzvaničnije od ministra za energetiku, Aleksandra Antića zahteva drugačiji odnos odgovornih u Eelektrodistribuciji Bor ne samo prema medijima, nego i Gradu i uopšte životu i radu cele društvene zajednice. Teško se setiti kad su električari bili uključeni u neki deo društvenog života grada, od sporta do kulture. Iako jesu, mediji su ostajali bez informacija. Oni su, stiče se utisak, “država u državi”. I zato bi bilo poželjno da se obrate javnosti i saopšte zašto su, na primer, juče ćutali, naravno, izuzimajući njihov telefon za obaveštenja gde se samo mogu dobiti šture, najkraće infromacije na koje novinari ne mogu obuhvatnije da se oslone.

 

 

Foto: Pixabay

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije