ZAJEČAR USKORO DOBIJA NAJSAVREMENIJI GRADSKI STADION, GRADNJA POČINJE NAJESEN

Zaječar, S.M. – U Zaječaru, na Kraljevici gde je prostor hipodroma,već najesen, počeće izgradnja najsavremenijeg fudbalskog stadiona za 8.168 gledalaca i sa još osam pomoćnih terena po standardima FIFE. Tender za izvođača radova trebalo bi da se raspiše najkasnije do septembra. Ukupna vrednost investicije je oko 17 miliona evra koju obezbeđuje država Srbija. Ovo je dogovoreno na jučerašnjem sastanku u Skupštini grada Zaječara na sastanku gradonačelnika Boška Ničića i predsednika FSS Srbije, Slaviše Kokeze.

Na ovom, najsavremenijem stadionu, moći će da se igraju i međunarodne utakmice, kao i susreti naše A reprezentacije. Očekuje se da će se nakon zavšetka izgradnje pronaći investitor i za hotel koji će služiti sportistima na pripremama na Kraljevici.

Prema rečima Slaviše Kokeze, zaječarski stadion poslužiće i za takmičenja i potrebe cele istočne Srbije i šireg regiona.
Sadašnji stadion biće rekonstruisan za atletska takmičenja.

U jučerašnjim razgovorima obećano je da će i FSS pomoći u obeležavanju 100-godišnjice FK Timok koji bi, kad se završe objekti na Kraljevici, imao sve uslove da se takmiči i u višim rangovima.

Na primer, u Boru, nažalost, o 100- godišnjici FK Bor još niko ni slovo nije progovorio, niti se ovaj jubilej spominje.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije