Zaječar: Uhapšen zbog pretnje smrću radnici Centra za socijalni rad

Policija u Zaječaru uhapsila je M.R. (66) zbog osnovane sumnje da je pretio ubistvom radnici Centra za socijalni rad u tom gradu.

Njemu se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

Zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić je u izjavi novinarima u Beogradu precizirala da je uhapšeni u Centar za socijalni rad došao kao pratnja svom prijatelju i dodala da je reč o osnivaču Zaječarske gitarijade Miodragu Radenkoviću.

“Lice koje je privedeno i kome je određeno zadržavanje od 48 sati je lice koje je sa prijateljem došao u centar kao neka, hajde da kažem pomoć prijatelju, koji je inače imao slučaj u Centru za socijalni rad. On je iz diskusije između radnika Centra i lica, koje je bilo učesnik u postupku, došlo je do toga da je tako odreagovao i pretio radnici čime se sumnja da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti”, objasnila je Milić.

Podsetimo, nakon dva slučaja ubistva u centrima za socijalni rad u Beogradu, biće pojačane mere obezbeđenja u tim ustanovama, naročito s obzirom na to da su, nakon dvostrukog ubistva u Rakovici – bivše žene i deteta – socijalni radnici tog odeljenja izjavili da ih je ubica godinama maltretirao.

 

 

Izvor: rs.n1info.com

Foto: Youtube/ prtsc

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije