Zaječar: ODBORNICI SAVEZA ZA SRBIJU NAPUSTILI ZASEDANJE GRADSKE SKUPŠTINE

Zaječar, S.M. – Današnje zasedanje Skupštine grada Zaječara obeležilo je napuštanje odborničke grupe (četiri odbornika) Saveza za Srbiju zbog “podrške građanskim protestima i nekonstruktivnog ponašanja odborničke većine oko SNS”. Ova odluka saopštena je novinarima pre zasedanja na kome su, između drugog, usvajani predlozi o davanju u zakup poslovnih prostorija Grada, o angažovanju revizora za završni račun budžeta za 2018. godinu, o planu rada i finansijskom planu Pozorišta “Zoran Radmilović”. Deo opozicije, izvan Saveza za Srbiju, ostao je na sednici.

Za direktora Istorijskog arhiva Timočke Krajine postavljen je dosadašnji direktor, Velibor Todorov koji se i jedini javio na konkurs. Linijski, gradski i prigradski saobraćaj narednih pet godina obavaljaće frima “Nikolić-prevoz”. Usvojen je i predlog da se povećaju komunalne takse.

Za obavljanje funkcije Pravobranioca Grada Zaječara, postavljena je Svetlana Lukić, dosadašnji vršilac dužnosti gradskog Pravobranioca, dok je za glavnog urbanistu postavljen  Ivan Stojanović, diplomirani arhitekta iz Zaječara.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije