ZAIGRALO “ZLATNO KOLO” OD BORA DO KOLUMBIJE…

Bor, S.M. – Kada se dobro osmisli i besprekorno organizuje kulturno-umetnički i zabavni program, kao što je međunarodna manifestacija folklora “Zlatno kolo” (zvanično otvaranje –  sinoć u amfiteatru Doma kulture u Boru),  nema potrebe ni za bepslatnim prevozom ni bilo kakvim ostalim pogodnostima – narod listom dođe i spontano aplaudira. Kulturno-umetnička društva grada domaćina, Kraljeva, Lovćenca, iz Rusije i Kolumbije pobrala su  na otvorenoj sceni gromke aplauze borske publike koja je ispunila gledalište i s puno emocija propratla ceo program.

-Potrudićemo se da ovaj festival bude tradicionalan, još kvalitetniji i na zavidnom, širem nivou. Bor dobija letnji, trodnevni program kakav zaslužuje i, s međunarodnim karakterom, može da pretenduje za najviše ocene u Republici. Nema u Srbiji dovoljno ovakvnih manifestacija, ali ima ambicije da naše “Zlatno kolo” postane veličanstven, evropski kulturni događaj. Imamo snage i mogućnosti da okupimo najveće evropske, pa i svetske ansamble kakvi su  upravo današnji naši gosti iz Kolumbije i Rusije – rekao je, otvarajući manifetsaciju, gradonaćčelnik Bora, Aleksandar Milikić.

On se, još opširnije i s puno pažnje i biranih reči, i danas, na prijemu delegacija učesnika “Zlatnog kola”, još jednaput obratio javnosti s porukom – da je Bor grad sa 27 nacija čiji građani

svakog gosta primaju s radošću i prijateljskim osećanjem.

Članovi svih folklornih ansambala, na čelu sa mladim umtnicima iz Rusije i Kolumbije, posetili su danas pre podne Zoološki vrt, a potom čuvenu Lazarevu pećinu u Zlotu. “Zlatno kolo” se završava sutra, 23. avgusta.

 

 

Foto: Milica Kabić, S.M.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije