ZA DAN OSLOBOĐENJA NAJLEPŠI DAR JE – DOBIJANJE STATUSA GRADA

Bor, S.M. – Dan oslobođenja Bora u Drugom svetskom  ratu, 3. oktobar, obeležen je polaganjem cveća i venaca na spomenik žrtvama fašizma na Trgu oslobođenja, svečanom akademijom i prijemom delegacije prijateljskog grada Krive Palanke iz Makedonije.

-Između dva praznika desilo se dosta uspešnih akcija i zavređenih infrastrukturnih objekata, ali najlepši dar je – dobijanje statusa grada. U 2019. godine predstoji niz poslova i projekata od velikog značaja koji će poboljšati život svih građana. Nema potrebe za svetkovinama i hvalospevima, trudimo se da vredno radimo, a rezultati su vidljivi. Imamo ne samo godišnje planove, nego i petogodišnje projekte. Očekuje se novi zamajac privrede i puniji budžet – rekao je na svečanoj akademiji gradonačelnik, Aleksandar Milikić pozdravljajući goste iz timočkih opština, Vojske Srbije, boračkih organizacija, prijateljskih gradova.

Venac na spomenik palim u Drugom svetskom ratu u centru grada položio je i predstavnik Ambasade Rusije.

Gradonačelnik Milikić je posebno obradovao učenike generacije svih 12 borskih srednjih i osnovnih škola poklonivši im lap top računare.

U sklopu oktobarskih svečanosti slobode, sutra, u petak, 5. oktobra, najavljeno je otvaranje renoviranog motela “Pećina” u Zlotu i promocija uređene okoline sa jezerom na Zlotskoj reci.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije