ZA BOR I ISTOČNU SRBIJU POČEO ŽUTI METEOALARM – SNEG, LED, HLADNOĆA!

Beograd – Bor, S.M. – Meteorolozi su jutros upozorili: od danas (nedelja, 18. novembar) je na snazi žuti meteoalarm za istočnu, jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, što podrazumeva opasno vreme. Od sutra isto se očekuje i za Pomoravlje, Šumadiju i zapadnu Srbiju. Posebno se podseća – da  će od 22. novembra istočna Srbija imati najmanje pet hladnih talasa s temperaturom od -3 do plus 6 stepeni. Do 25. novembra predviđa se manji sneg.

Bor i okolina jutros su osvanuli pod tankim belim pokrivačem. I to je jedan od pouzdanih znakova da je lepo vreme u novembru prošlo i da se susrećemo sa pravom zimom.

Prema ranijim izjavama nadležnih, borska Toplana je, uprkos proteklim jednomesečnim problemima, spremna za nastupajuću zimsku sezonu, prvenstveno kada je reč o dovoljnoj količini energenata. U ovom javnom preduzeću danas su istakli da pojedini delovi naselja Metalurg trenutno nemaju grejanje zbog radova na sanaciji vrelovodne mreže, ali i da će se isporuka toplotne energije stabilizovati u popodnevnim satima.

I putari, kao i borski komunalci startuju sa dovoljno soli i sa novim vozilima. Veruje se da neće biti teškoća ni u snadbedvanju pijaćom vodom i strujom.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije