Vuk Jeremić u Boru: Izbori su unapred završeni, evropski posmatrači ne dolaze zbog koronavirusa

Bor, S.M. – Izbori 21. juna su najobičniji performans i na njih ne treba izaći, ako ništa drugo, onda zbog epidemije koronavirusa. Ne postoje uslovi, sve je unapred završeno. Svi evropski posmatrači su otkazali dolazak jer neće da se izlažu opasnosti od virusa čiji se novi talas zaista očekuje. U novi parlament ulaze samo oni koji su potrebni vlastima. Naša poruka je da se ostane kući i da se čuva zdravlje – rekao je večeras predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić u stranačkim prostorijama u Boru posebno naglašavajući – “da na ove izbore neće izaći ni polovina birača, ali će se zvanično saopštiti netačan procent u svakom slučaju. Pokazaće se da je mnogo više građana sa ove strane koja nije SNS”.

-Novi izbori ništa neće promeniti, samo će se potvrditi aktuelna vlast. O KiM se razgovara proizvoljno. Jer, kako razumeti da su razgovori premešteni u Vašington koji nama sigurno nije naklonjen po tom pitanju – rekao je Jeremić podsećajući da je njegova stranka jedina bila apsolutno protiv izlaska na predstojeće izbore. Zato će se, verujem, tek posle ovih izbora pokazi prednost Narodne stranke “koju čine časni i hrabri ljudi”.

Na pitanje novinara kako se danas gleda na RTB Bor i kineskog partnera, odgovorio je Dragan Marković, predsednik borske Narodne stranke:

-Mi ni danas ne znamo kako je prodat RTB, ugovor nije bio na uvidu javnosti. Znamo jedino da je najavljen dolazak više stotina kineskih radnika, da je nebo pod udarom otrovnih topioničkih gasova više nego ranije, da će grad Bor postati ostrvo omeđeno rudnicima i u stalnoj borbi za zdravu životnu sredinu, da je predsednik Vučić u ovoj kampanji zaobišao Bor. Znamo i to da ćemo pozvati građane kako bi zahtevali naša prava na čistu i zdravu životnu okolinu. Pamtimo i da je vrh vlasti obećavao da će RTB nakon prodaje ostati u većinskom državnom vlasništvu, što se, nažalost, nije dogodilo.

O tome da nas čeka teška politička jesen govorio je i potpredsednik Narodne stranke, general u penziji, Zdravko Ponoš.
Stojanče Davidovski pitao je Jeremića šta misli o položaju nacionalnih manjina s obzirom da je Bor višenacionalna sredina.
-Svi građani u Srbiji treba da budu ravnopravni u svemu. Ovde je problem što je iznad svih naprednjačka stranka i njena partijska knjižica – odgovorio je predsednik Narodne stranke.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije