Vuk Jeremić: POLOVINA IZBORNIH LISTI U BORU SU LAŽNE, U BEOGRADU JOŠ VIŠE!

Bor, S.M. – Iako nije diplomatski rečnik, moram prinznati da je polovina izbornih listi sa malim strankama, pokretima i udruženjima građana u Boru – lažna, u Beogradu je toga još više. Ko god od njih ne prođe cnezus, svoje glasove, shodno proceduri, prebaciće SNS-u. Zato su na brzinu osnovane i zato se pojavljuju na izborima – rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić na današnjoj konferenciji za medije u koaliciji „MI ili ONI – Ujedinjeni za Bor“. On je posebno naglasio – da se, eventualnom pobedom SNS-a, ništa neće promeniti. To praktično znači, u Boru ostaje Blagoje Spsskovski, u Beogradu Siniša Mali, u Srbiji Aleksandar Vučić…

-Najveća moja zamerka ovom režimu je što se dozvoljava podrška organizovanog kriminala. Nalazimo se u fazi tog procesa koji srećom još nije okončan. Ali, ta nesreća može brzo da nas zadesi. Primer imamo u Crnoj Gori ili još bliže na severu Kosova. Grabimo ka tome da cela Srbija liči na Kosovsku Mitrovicu. Ipak, nisu svi u SNS-u loši. Oni su danas nezadovoljni, neki žive u strahu. Suština je u tome da je sve više protivnika ove vlasti, i u Boru, još više u Beogradu – podsetio je Jeremić ističući da je njegova partija protiv privatizacije RTB-a, kao i ostalih velikih privrednih sistema i davanja strateških objekata (na primer, aerodrom u Beogradu) u koncesiju. Jer, naprosto se nikad ne zna, pogotovu u današnjim zamršenim svetskim okolnostima, kad će takvi objekti zatrebati. Promenom partijskih rukovodstava tih kompanija i domaćinskim poslovanjem moguće je unaprediti i sačuvati takve firme.

Vuk Jeremić je pre konferencije za novinare oko sat vremena razgovarao sa građanima ispred „Maksija“, a večeras će učestvovati na tribini u selu Luka.