VUČIĆ: ZAJEČAR DOBIJA FABRIKU SA 2.000 RADNIKA, KNJAŽEVAC PUT, BOLJEVAC DRVNU INDUSTRIJU

Zaječarski okrug, S.M. – Jučerašnja poseta Aleksandra Vučića Zaječarkom okrugu donela je – pre svega – ekskluzivnu vest da će Zaječar uskoro dobiti fabriku sa 2.000 zaposlenih (ugovor s investitorom se potpisuje za mesec dana). Zaječaru, istakao je predsednik, sleduju i značajna ulaganja u Zdravstveni centar, kao i novac za izgradnju fudbalskog stadiona za 8.000 gledalaca po standardima UEFA. Planirana je i rekonstrukcija Srednjoškolskog centra.

Izvesno je i da će za nekoliko dana početi rekonstrukcija puta Knjaževac – Minićevo – Zaječar. U planu je i podrška italijanskom vlasniku fabrike obuće Falc East (bivša Leda) i rešavanje problema davno napuštenog IMT-a.
U Boljevcu je izvesna finansijska podrška privatnoj fabrici priključnih mašina za traktore i oživljavanju turizma na Rtnju, gde je juče otvoren najmoderniji hotel “Ramonda” sa 90 postelja. Za pogone drvne industrije tek će se tražiti investitori.

U Sokobanji, iako nije bilo puno obećanja, moguća su veća ulaganja države u obnovu kanalizacije i izgradnju putne privrede.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije