Vučić u Majdanpeku: STRATEŠKI PARTNER ULOŽIĆE VELIKI NOVAC U RTB BOR I ISTOČNU SRBIJU

Majdanpek, S. M. – Predsednik Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić posle današnje posete Donjem Milanovcu došao je u Rudnu Glavu.  On je, na oba skupa u tim mestima, naglasio – da će Vlada Srbije sutra odlučiti koja će od dve strane kompanije, ruske i kineske, preuzeti RTB Bor i sa kojom će se, već u septembru, potpisati ugovor.

-Bez obzira koja kompanija bude u prednosti, reč je o moćnim firmama spremnim da ulože veliki novac u razvoj RTB Bor, u rudnike Cerovo, “Borska reka” i Majdanpek. Država Srbija planira i veća ulaganja u Donji Milanovac ( 3 do 4 miliona evra), u infrastrukturu Bora i okoline. Bor neće više dugovati milijardu evra, nego će ostvarivati dobit i gurati celu zemlju napred. Planiramo i dodatne investicije u saobraćajnicu Zaječar – Paraćin. Bolje putne veze sa Braničevskim i Borskim okrugom garantuju i brži razvoj turizma u tim krajevima…  Penzije će biti veće već za mesec dana i svake godine biće povećavane, za tri meseca sledi i uvećanje plata u javnom sektoru, subvenciraće se i otvaranje privatnih firmi koje upošljavaju radnike – istakao je Aleksandar Vučić.

On je podsetio da se u Srbiji bolje živi i da će biti još bolje. Radnici iz istočne Srbije koji su u inostranstvu moći će da se vraćaju u svoj zavičaj i pokreću novi biznis.

Oko 19 sati Vučić se obratio građanima u Sportskoj hali u Majdanpeku:

– Zahvaljujući novom strateškom partneru u Borski okrug sliće se narednih godina na stotine miliona evra. Investitori su do sada dolazili najviše blizu Beograda, tako gde ima kvalitetnih puteva, a čim krenemo sa gradnjom novih saobraćajnica u ovom kraju eto stranih ulaganja i u istočnu Srbiju. I još nešto: uštedite i vratite dugove javnih preduzeća i onda stiže nova podrška Majdanpeku… Imamo treću godinu suficit u budžetu jer se domaćinski ponašamo. Ali, opozicija ni za to nema razumevanja, mada su opljačkali ovu državu… Ovo je rudarski kraj, ovde ne prolaze prazne priče. Rad je ovde najvažniji… Neću da obećavam nemoguće, neću da lažem. Potrebne su nam fabrike i posao, i zato je važno da u nedelju izađete na izbore u Majdanpek…

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije