Vučić: U kineske partnere imamo apsolutno poverenje, slede velika ulaganja u Bor

Bor, S.M. – Naši su me tokom ranijih poseta RTB-u Bor uveravali kako su napravili čudesne pomake, ali sada su mi kineski partneri objansili da bi zbog nastavka takvog “naprertka” došlo do brzog zatvranja kompanije. Da smo pre 15, 20 godina imali ovakvog partnera Bor i istočna Srbija danas bi bili preporođeni. U kineske prijatelje imam apsolutno poverenje, kao i oni što veruju u naših 5000 radnika. Zahvaljujući kineskom ZiJin-u samo ove godine u RTB biće uloženo 160 miliona evra. Za pet, šest godina očekuje se trostruko veća proizvodnja uz dodatnih 80.000 tona bakra godišnje iz novog rundika Čukaru Peki. Ukupno posmatrano, to je pet ili šest puta veća proizvodnja nego u prethodnom periodu. Ovo je danas u krugu  Topionice i rafinacije kompanije ZiJin Bor Copper izjavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić u sklopu kampanje “Budućnost Srbije”.

-Uveren sam da ćemo sa kineskim partnerima imati rudrastvo i metalurgiju po najvećim svetskim standardima. Uz proizvodnju na najvišem nivou dolazi i vrhunski kvalitet, ekologija i zaštita na radu – podsetio je Vučić koji će danas posetiti i Negotin i Kladovo. Popodne, u 17 sati, u centru Bora, predsendik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se  građanima.

 

Vučić u Rogljevu

 

Posle 12 sati predsednik Vučić posetio je Rogljevske pivnice, gde je razgovarao sa vinarima i dao izjavu za medije:

-Ovde su izvanredni klimatski uslovi za razvoj vinogradsrstva, ali i ukupno unapređenje turizma. Za nekoliko dana država će izdvojiti 5 do 7 miliona evra za izgradnju puta između Rogljeva i Rajca, planiran je i Vinarski muzej. Moramo se usresrediti na vinsku industriju koja je u ekspanziji u svetu, i zbog boljeg standarda i kulture i tradicije. Jedino većim ulganjem u ovaj kraj zadržaćemo mlade koji odlaze i teško se vraćaju, jer ovde ima potencijala.

 

Foto: prtsc – TV Pink

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije