Vučić: PENZIONERIMA ZA DVE NEDELJE STIŽE 5000 din. STIŽU I VEĆE PLATE U VOJSCI

Blace, S.M. – Na mitingu “Budućnost Srbije”, predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će svi penziooneri u Srbiji za 15 dana dobiti jendokratnu pomoć od 5.000 dinara. Od decembra ili januara iduće godine penzioneri mogu da računaju i na veće penzije. Najviše se, podsetimo, spominje uvećanje od najmanje 5 odsto.

Vučić je naglasio da penzionerima duguje zahvalnost jer su “imali veru u državu” i da će se i ubuduće, što češće, primenjivati praksa jednokaratne pomoći. Jer, istakao je, u državnoj kasi ima para, ali moramo se boriti protiv teškoća u privredi kako bi još više jačali nacionalnu ekonomiju.

– Srbija je danas pusta i prazna, i zato ćemo, posebno u topličkom kraju, sve učiniti da naš narod ostaje ovde. Državna podrška za četiri najugroženije opštine na jugu je preko potrebna,više ćemo da investiramo u puteve, fabrike, komunalnu infrastrukturu. Do sada nije bilo tako – podsetio je Vučić.

Predsednik je najavio i vojnicima veće plate, s tim što će zaposleni u vojsci već od decembra imati veće zarade za deset odsto.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije