Vučić na “Pinku”: RTB BOR JE IMAO 1,2 MILIJARDE GUBITAK, ZATO SAM DOVEO STRANCE!

Beograd, S.M. – Lično sam molio kinesko rukovodstvo da preuzme smederevsku železaru. Pomogao sam da se za RTB Bor zainteresuju ruske i kineske kompanije. “Bor” je imao gubitak od 1,2 milijarde evra. Došla je moćna kineska kompanija, a šta su predlagali ovi pre mene – predlagali su da se u Boru sadi kikiriki… – rekao je danas pre podne u Jutarnjem programu TV Pink, predsenik Srbije, Aleksandar Vučić.

On je posebno naglasio – da će tokom ove godine sadašnji minimalni lični dohodak biti uvećan na najmanje 30.000 dinara, ali da će se uvećati i penzije i plate.

-Imaćemo ove godine i Skupštinu SNS-a, i tada će doći do promene u rukovodstvu – rekao je Vučić na pitanje da li mu je poznato da on u ogromnom procentu doprinosi popularnosti naprendjačke stranku i da se ona uglavnom zasniva na njegovom imenu.

Podsećanja radi, država je otpisala RTB-u Bor više od 900 miliona evra uvođenjem UPPR-a. Nedavno je većinski vlasnik RTB-a, kineska kompanija Ziđin, vratila poveriocima više od 200 miliona evra i na taj način je problem finanijskog minusa gotovo rešen. Kinezi su se obavezali da za tri godine udvostruče proizvodnju (na 80.000 tona bakra) s planovima za nove investicije i da naredne tri godine ne otpuste nikog od 5 000 zaposlenih.

Foto: TV Pink/Youtube printscreen

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije