Vučić: Kineskom investicijom u RTB Bor osigurano je narednih 50 godina za istočnu Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da značaj kineskih investicija svakako najbolje razumeju zaposleni u smederevskoj Železari, kao i u Boru i Majdanpeku.

Istakao je da je kineskom investicijom u RTB Bor osigurano narednih 50 godina za istočnu Srbiju, njen rast i razvoj.

Tokom posete delegacije Srbije Kini potpisano je 11 sporazuma vrednih tri milijarde dolara.

“Običnom čoveku ne znači ništa ni tri miliona, 300 miliona, ni tri milijarde, ni 300 milijardi… To su tamo neke cifre, jer ih ne vidi direktno. Ali, ako pitate zaposlene u smederevskoj Železari, oni to i te kako razumeju, jer radnik Železare, umesto da nema platu, sedi kući i traži posao, sada ima posao i veću platu nego da smo mu mi ponudli”, rekao je Vučić za TV Pink.

To, kako je rekao, razume i Bor, jer će sada Bor i Majdanpek imati i veću rudnu rentu, pa će bolje živeti i građani koji rade u javnom sektoru, ali i oni koji rade u RTB-u, imaće osiguranu budućnost.

“Pre nekoliko godina, oni koji nas danas kritikuju, zvanično su nudili ljudima u RTB Bor, tražili od njih da prestanu da se bave proizvodnjom bakra. Govorili su im da prave stolice od pruća, da sade kikiriki… Danas pričamo o narednih 50 godina osiguranih za istočnu Srbiju”, naglasio je.

To će, kaže, značiti da od rudne rente i Majdanpek i Bor i ceo Borski okrug, ali i deo Braničevskog okruga imaju bolje puteve, što vodi ubrzanom razvoju.

 

 

Izvor: Tanjug, bktvnews.com

Foto: Youtube/prtsc

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije