VUČIĆ I BRNABIĆ U ZAJEČARSKOM OKRUGU, MOGUĆE JE I NA BORSKOM JEZERU

Bor, S.M. – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i prmeijerka Ana Brnabić, u sklopu akcije “Budućnost Srbije”, posetiće, prema lokalnim izvorima, u subotu, 15. juna, sve tri opštine Zaječarskog okruga (Sokobanja, Boljevac i Knjaževac) i Grad Zaječar. Vučić i Brnabićka obratiće se građanima Zaječara i Timočke Krajine u 17 sati u centru grada.

Saznajemo da je moguće da se Vučić, na putu od Knjaževca prema Zaječaru, kratko zadrži i u nekadašnjem Kraljevom Selu i opštinskom mestu, Minićevu. Predstavnici Minićeva spremili su molbu za predsednika u kojoj se podseća na potpisani dokument predsednika Srbije i Bugarske iz 2007. godine o otvaranju graničnog prelaza Kadibogaz u ataru Novog Korita. Iako je ova korisna ideja ostala neostvarena, narod sa obe strane granice žarko želi da se ovaj deo granice ponovo otvori i kako ističe predsendik MZ Minićevo, Slavoljub Milanović, još više učvrste bratski odnosi dva susedna naroda.

Postoje nezvanične infromacije da bi Aleksandar Vučić mogao predstojeći vikend, nakon posete Zaječaru, radno da provede na Borskom jezeru u hotelu “Jezero” koji je od pre pola godine, zajedno sa RTB Bor, u većinskom vlasništvu kineske državne kompanije Zijin.

Vučić je još sredinom 2014. godine najavljivao da će doći na kraći, višednevni odmor na Borsko jezero, što je privuklo ogromnu pažnju javnosti. Ipak, od tog dolaska nije bilo ništa, jer se kasnije ispostavilo da je predsednik bio prezauzet.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije