VREDAN POKLON ZAVIŠE MILOSAVLJEVIĆA FK BORU

Bor, S. M. – Nekadašnji fudbaler mlađih selekcija, trener i funkcioner u FK Boru i prvi trener nekoliko državnih reprezentacija u zemljama Afrike i Azije, Zaviša Milosavljević, poklonio je danas, na početku prolećnog dela prvenstva Timočke zone – Istok, fudbalske lopte svom nekadašnjem klubu. Pred početak utakmice Bor 1919. – Đerdap (1:1), Milosavljević je vredan dar predao prvotimcima borskog kluba uz želju da nastave tradiciju uspeha ranijih generacija i dostojanstveno nose slavu svog grada i svoje zemlje.

– Danas su seniori dobili lopte, narednih dana “buba mare” stižu i mlađim selekcijama. FK Bor se u stogodišnjoj istoriji postojanja, i u najtežim vremenima, časno borio za prestiž i ugled ne posustajući do današnjih dana. Kako se razvijao RTB i Grad Bor tako je rastao i izgarao i ovaj, jedan od najstarijih, klubova u Srbiji. S obzirom da je prvi fudbal u svetu započet u drevnoj Kini, treba očekivati da i kompanija Ziđin ima razumevanja i pomogne nekadašnjem prvoligašu i ponosu cele Timočke Krajine. Ovo je skroman poklon, ali može da predstavlja podstrek mladim sportistima da nastave tradiciju i uspehe FK Bor, osnovanog daleke 1919. godine – rekao nam je Milosavljević dodajući da se na ovaj način, bar delimično, odužio klubu svoje mladosti.

 

Poklon od 30 fudabalskih lopti značajan je i po tome što je stigao iz Pakistana, države u kojoj je Milosavljević bio selektor nacionalnog tima i u kojoj se proizvode najkvalitetnije fudbalske lopte u svetu.  I Svetsko prvenstveo u Rusiji 2018. igrano je sa pakistanskim loptama.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije