VOLONTERI U MAJDANPEKU 24 SATA NA USLUZI NAJSTARIJIMA

Majdanpek, S.M. – Volonteri Majdanpeka, njih 41 svih profesija, svakodnevno, 24 sata, na usluzi su najstarijim građanima, ali i svakom u samoizolaciji kome zatreba pomoć. Sem što donose hranu i lekove do stanova i kuća najstarijih, kad god zatreba, voze ih do lekara ili prodavnice, zavisno od potrebe i hitnosti.

-Volontere smo uključili i u spremanje paketa sa namirnicama najsiromašnjim građanima, angažovani su i u selima, svuda gde imamo bolesnih, iznemoglih, usamljenih. Za pohvalu je i lično angažovanje člana Opštinskog veća Marija Buljubaše i predsednice Udruženja “Školski sport”, Jelene Buljubaše. U saradnji sa Branislavom Tomićem iz rudnika Majdanpek i njegovim saradnicima obezbeđujemo humanitarnu pomoć prikupljajući lekove, sredstva za dezinfekciju, zaštitnu opremu. Uskoro nam stižu oprema, hrana i zaštitne maske i odela iz Kine. Apelujemo na sve građane da budu disciplinovani i striktno se pridržavaju uputstava i uredbi Vlade Srbije i republičkog Štaba za vanredne situacije. Obolelih u zemlji je sve više i zato je najvažnije da se ostane kod kuće i ne prave gužve. U Majdanpeku zasad nemamo posebnih teškoća jer građani poštuju policijski čas pridržavajući se preporuka i naredbi – kaže zamenica predsednika Štaba za vanredne situacije, Elvira Jovanović.

Ukoliko bude potrebno biće angažovan još jedan broj volontera i aktivista Crvenog krsta i ostalih društvenih organizacija koje se svakodnevno javlaju da priteknu u pomoć.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije