Vladimir Dobrosavljević, predsednik IO Narodne stranke: NE VALJA DA LIČIMO NA MILA!

Beograd – Bor, S.M. – Već treću nedelju Narodna stranka nastavlja akciju “Jedan potpis menja sve” u celoj Srbiji. U Boru smo danas sa štandom (subota, 11.avgust) na Zelenoj pijaci, prošli put smo bili kod “Maksija”, narod se odaziva u dovoljnom broju. Kako je puna sezona godišnjih odmora – oko 200 potpisa za ukupno tri, četiri sata i bez odgovarajuće propagande, za nas je vredan uspeh. Prilaze nam čestiti ljudi, ostvareni u svojim profesijama, najviše mladi. Zašto potpisi? Hoćemo da sačuvamo KiM, ne smemo im dozvoliti stolicu u UN, jer na taj način priznajmeo ih kao državu. Ovo nam je rekao predsednik Izvršnog odbora (IO) Narodne stranke, Vladimir Dobrosavljević na štandu za prikupljanje potpisa u Boru.

Vladimir Dobrosavljević

Zašto se na ovakav način vode pregovori sa kosovskim liderima, postoji li drugačija, lakša i jednostavnija mogućnost, pitali smo.

– Pregovori se vode iza naših leđa. I to na način koji podgrejava opravdane sumnje da je reč o interesima Srpske napredne stranke, a ne o državnim i nacionalnim interesima. Mi smatramo da je cilj lidera naprednjaka da dobije podršku za nastavak svoje politike i “puzeće diktature”. Za tako nešto mu je neophodna podrška zapada, jer ONI  traže da se problem KiM reši do kraja ove godine.

Šta onda mi dobijamo?

-Za uzvrat Vučić dobija saglasnost zapada da nastavi ovaj model vladavine koji neodoljivo podseća na režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori.

Šta nam je činiti, kako rešiti problem?

-Građani Srbije moraju da spreče propast nacionalnih interesa i zbog prethodnih i budućih generacija. Na primer, pre rešavanja konačnog statusa KiM, neophodno je rešiti pitanje – i državne i privatne – imovine koja se procenjuje na milijarde evra. I posebno, moramo da zaštitimo naše svetinje i naše kulturno nasleđe. Za to su potrebne najčvršće garancije. Drugačije: rešenje treba da bude u skladu sa našim Ustavom i Rezolucijom 1244.

Nije lako Srbima na KiM, i ne samo tamo, zar ne?

-U najkraćem: i našem narodu u Crnoj Gori nije dobro. I sve je teže i gore – zaključio je Dobrosavljević u Boru odgovarajući na pitanja Solaris medie.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije