Vanredni lokalni izbori u Kladovu: POBEDA SNS-a

Bor, S.M. – Po prvim preliminarnim rezultatima, Srpska napredna stranka osvojila je na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu 61,33 odsto glasova birača. Cenzus su prešli i SPS i PUPS, dok je ispod cenzusa ostala Srpska radikalna stranka sa 2,77 odsto glasova, saznaje danas agencija Beta. . SNS će u tom gradu imati 18 od 28 odborničkih mesta, po nezvaničnim podacima, socijalisti sa 29,39 odsto glasova će imati osam odborničkih mesta, a Partiji ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), na osnovu 5,25 odsto glasova, pripašće dva odbornička mandata.

Predsednik SNS-a, Aleksandar Vučić, u sinoćnjem obraćanju javnosti, izjavio je:

-Presrećan sam zbog Kladova, jer tamo SPS ima odlične ljude i moglo se očekivati da će bolje proći. Moraćemo još više da radimo za ceo Borski okrug…

Jučerašnje izbore u Kladovu je obeležio veliki broj nevažećih listića i mala izlaznost.

Opozicija je bojkotovala izbore u Kladovu.

Iz izbora u izbore umesto da beležimo unapređenje kvaliteta izbornog procesa, mi svedočimo da nema nikakvih pomaka na bolje. Umesto nuđenja konkretnih programa od strane lokalnih izbornih lista, republički funkcioneri koji su i istaknuti članovi političkih stranaka na vlasti vode lokalnu kampanju, dok opozicija svoje poruke svodi samo na napade na vladajuće stranke. Važno je da svi izborni akteri budu odgovorni i ne kreiraju atmosferu straha,“ izjavio je šef Crta posmatračke misije, Raša Nedeljkov.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije