Uhapšeni Zaječarci zbog prodaje marihuane i ekstazija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su  D.A. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla 740 grama marihuane.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, takođe, uhapsili su i A.M. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je od osumnjičenog zaplenila 47 tableta ekstazija.

A.M. je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

U više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana u celoj Srbiji uhapšeno je 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

 

 

Foto: MUP/ prtsc

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije