U RGOTINI POLA SELA BEZ VODE. PRETI ŽEĐ ZBOG KVAROVA PUMPI I DUGOVA!

Zaječar, S.M. – Novi vodosistem u Rgotini, deo sela koji se snabdeva s novog bunara na brdu prema Salašu (stari put) od sinoć, nedelje, 8. aprila – nema pijaću vode. Ekipa zaječarskog Vodovoda, na poziv građana, stigla je danas pre podne i u novoj podstanici ustanovila da je došlo do havarije na pumpi za vodu. Pumpa je odneta na popravku koja će trajati nekoliko dana. Problem na taj način neće biti rešen, jer će doći do novih kvarova. Najefikasnije rešenje bilo bi – dok se ne sanira kvar – postavljanje nove pumpe.

-U Vodovodu imamo novu pumpu za vodu, ali Mesna zajednica Rgotine duguje oko 1o miliona dinara. Pojedinci u selu i po godinu ne plaćaju vodu, a neki čak nikada u životu nisu platili, tako da se dugovanje stalno uvećava. Da se merenjem utroška vode i uopšte tim vodovodom bavi JKP Vodovod sve bi bilo drugačije. Mi u ovom slučaju sada nismo nadleženi sem da popravimo havarisanu pumpu i račun ispostavimo Mesnoj zajednici. Nažalost, ni u ostalim selima nije puno bolje – rekli su nam radnici zaječarskog Vodovoda danas u Rgotini napominjući da su naplata i očitavanje utroška pijaće vode posredstvom mesnih zajednica „više nego problematični“. U selima se žale i na razne zloupotrebe u kroišćenju vode za piće iz sistema sa akumulacije Grlište.

Rgotina, kako stvari stoje, može i nedelju dana da bude bez vode. Mesna zajendica ovog, ali i u ostalim selima, nije, očigledno, kadra da se bori sa naplatom i rešavanjem teškoća vodovodne mreže i distribucije vode. Grad Zaječar bi, veruju u selima, morao najhitnije da se pozabavi ovim problemom, jer dolazi leto i visoke temperature.

 

Prema poslednjim informacijama, uz angažovanje MZ Rgotina i više razumevanja zaječarskog Vodovoda, nova pumpa će, ipak, sutra biti montirana. Voda stiže oko podne.

 

 

Na naslovnoj fotografiji: Bazen koji se koristi za akumulaciju vode

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije