U Boru ukupno 50 obolelih

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, 14. aprila registrovano je 13 novih slučajeva virusa korona na teritoriji grada Bora. Do sada je ukupan broj obolelih 50, od kojih je jedan izlečen, dok se u samoizolaciji nalazi 315 osoba.

Na odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno se nalazi 15 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, kod tri pacijenta ustanovljen je koronavirus i oni su, u skladu sa propisanim algoritmima i preporukama epidemiologa, upućeni na dalje lečenje u Niš.

U prethodna tri dana testirano je 116 građana.
“Nažalost, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo, na teritoriji grada je počela lokalna transmisija virusa, virus se širi u cikličnim krugovima. Nije vreme da budemo hrabri, vreme je da budemo pametni jer jedino čuvanjem sebe možemo da zaštititimo i svoje najbliže.“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Grad Bor apeluje na građane da budu odgovorni i striktno se pridržavaju preporuka nadležnih institucija i mera koje je propisala lokalna samouprava. Neophodno je izbegavanje direktnog kontakta, kao i da građani budu zaštićeni maskama i rukavicama i da sprovode propisane mere dezinfekcije.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije