U Boru još šest obolelih, jedan prebačen u Niš

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija od juče, zabeleženo je šest novih slučajeva virusa korona, što znači da je ukupno 19 osoba pozitivno na ovaj virus.

Od 55 pristiglih rezultata, šest je pozitivno na virus korona. Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Niš. Kod ostalih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji. Za oko 50 briseva čekaju se rezultati testiranja.

Od danas su u Srbiji na snazi nove mere u borbi protiv širenja virusa korona. Obavezno je, u prvom redu, nošenje maski u zatvorenom prostoru. Na otvorenom prostoru maske su obavezne jedino u slučaju kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, kao što su redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta…

Od jutros je zabranjeno okupljanje više od deset ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija. Za vreme boravka na javnim mestima između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, što znači da svaka osoba mora “posedovati” najmanje četiri kvadratna metra.
Od danas su u sklopu najnovijih mera zatvoreni otvoreni bazeni Sportskog centra u Boru.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije