U BORU JOŠ PET OBOLELIH OD KORONAVIRUSA, ALI S BLAGOM KLINIČKOM SLIKOM

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora od poslednjih informacija zabeleženo je pet novih slučajeva virusa, što znači da je u Boru na današnji dan ukupno 14 osoba pozitivno na virus korona.

“Od pet novoobolelih, dve osobe su dijagnostifikovane na području druge opštine, dok troje pacijenata predstavljaju kontakte već zaraženih. Svi novozaraženi su sa blagom kliničkom slikom i nalaze se na adekvatnoj terapiji”, rekla je na današnjoj konferenciji za medije direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

Prema njenim rečima, u Kovid ambulanti je i dalje mali broj pregleda pacijenata sumnjivih na kovid 19 i uglavnom je reč o kontrolnim pregledima.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno se nalazi 17 pacijenata, dvoje je pozitivnih na virus, jedan oboleli biće upućen u Klinički centar u Nišu na dalje lečenje. Za osam pacijenata čekaju se rezultati testiranja.

“Ponovo bih iskoristio priliku da, i pored činjenice da se Borani pridržavaju upustava, još jednom apelujem da nastavimo u tom pravcu. Iako su mere u formi preporuka i nisu obavezujuće, treba, zbog naše opšte i zdravstvene kulture, da istrajemo u ovome do kraja.”, smatra dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor.

Od početka pandemije, na teritoriji grada Bora zabeleženo je ukupno 278 slučajeva virusa, 257 osoba se oporavilo, dok je sedam, nažalost, preminulo.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije