U Boru još dvoje obolelih od koronavirusa, ukupno šest

Bor, S. M. – Komandant Štaba za vanredne situacije u Boru, Aleksandar Milikić saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da je još dvoje obolelih od korona virusa i da je to ukupno šest osoba.
-Jedan od obolelih je iz jednog javnog preduzeća, što je loša vest. Iako smo preduzeli sve mere zaštite i bezbednosti, broj obolelih se uvećava. Uredno dezinfikujemo stambene i javne objekte u gradu i selima, ispituju se svi koji su bili u kontaktu sa obolelim, ali se još ponašamo nedovoljno discplinovano. Moraćemo preduzimati još jače mere i podnositi prijave i za širenje lažnih vesti. Medicinski radnici rade danonoćno i najteže obolele šalju u veće centre na lečenje. Pojačaćemo i kontrolu poštovanja policijskog časa – rekao je Milikić.

Iz Policijske uprave u Boru saopštavaju da je do sada podneto sedam prekršajnih prijava za nepoštovanje Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja od kojih u Negotinu tri, Kladovu dve, Majdanpeku i Boru po jedna.

U Srbiji je, zaključno sa današnjim danom u 15 sati, 1.624 obolelih i 44 preminula. Evidentirano je u poslednjih 24 sata 148 novoobolelih.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije