U Boru još 9 osoba pozitivno na Covid-19 i još 13 izlečenih

Gradski štab za vanredne situacije sopštio je da na  teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 59 osoba je pozitivno na virus Covid-19. Od poslednjih informacija, 13 osoba je izlečeno, a registrovano je devet novoobolelih na teritoriji grada.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 116, od kojih su 54 osobe izlečene, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

Od početka pandemije testirano je 566 osoba, dok se čekaju rezultati za 55 osoba.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 128 osoba.

Epidemiološka slika na teritoriji grada pokazuje da se smanjuje broj ukupno obolelih, kao i broj osoba u samoizolaciji, što je zaista ohrabrujući podatak. Iz dana u dan je veći broj izlečenih u odnosu na broj novoobolelih, ali je i dalje neophodno pokazati disciplinu u pridržavanju propisanih mera. Bez obzira na dodatno popuštanje mera donetih u cilju prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i poštuju socijalnu distancu, a Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije