U BORU DESET OZDRAVILO, ALI I 13 NOVIH OBOLELIH OD KORONAVIRUSA

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na području grada Bora, od poslednjih informacija do danas, 10. avgusta, od koronavirusa oporavilo se deset, a obolelo 13 građana. Sada su ukupno 43 osobe pozitivne na virus korona.

Novozaraženi pacijenti su uglavnom sa lakšom kliničkom slikom, srednje životne dobi. Prema rečima dr Gorana Joksimovića, direktora Opšte bolnice u Boru, žarište ne postoji i radi se o kontaktima osoba kod kojih je prethodno ustanovljeno prisustvo virusa.

“Imamo razloga da budemo umereno spokojni kada je u pitanju epidemiološka situacija u gradu, ali sa akcentom na pridržavanje mera. Poznato je da postoje oscilacije i da ovi rezultati već sutra mogu da budu drugačiji.“, rekao je dr Joksimović.

On dodaje da građani treba da nastave da nose maske i pridržavaju se distance i da od poštovanja preporuka i broja obolelih zavisi i ublažavanje mera u gradu.

Na Grudnom odeljenju gradske bolnice trenutno je 14 pacijenata, od kojih je četvoro pozitivno na virus, a za troje se  čekaju rezultati briseva.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije