U BORU ČETVRTI DAN BEZ KORONAVIRUSA. I CRNOVRŠKA ŽIČARA RADI

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zaječar, Bor je u četvrtom uzastopnom danu bez zaraženih koronavirusom. U poslednja 24 sata pet obolelih je ozdravilo, tako da je danas ukupno devet osoba pozitivnih na koronavirus.Ovo je sigurno pouzdan znak da je grad bakra na dobrom putu da bude među prvim većim mestima u zemlji bez prisustva opasnog virusa.

Bor je, zahavljujući povoljnijem zdravstvenom biltenu, još pre nekoliko dana ukinuo vanredno stanje, ali su na snazi preporuke Gradskog Štaba za vanredne situacije identnične republičkim. Prvenstveno se preporučuje nošenje maski i fizička distanca u zatvorenom prostoru.

Slabljenjem opasnog virusa na ovom prostoru povećano je i interesovanje turista za ovaj kraj. Zato je Sportski centar pustio u rad žičaru na Crnom vrhu do kraja avgusta. Atraktivna letnja vožnja žičarom i panoramsko razgledanje živopisne okoline moguće je svakodnevno od 10 do 16 sati. Cena vožnje je 300 dinara, za decu do 12 godina je besplatno s obaveznim prisustvom punoletne osobe.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije