U Boru 24 osobe zaražene koronavirusom

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na području grada Bora na današnji dan, 15. oktobra, četvoro pozitivnih na koronavirus je ozdravilo.Istovremeno je registrovano pet novih slučajeva, što znači da su ukupno 24 osobe zaražene ovim virusom. Novozaraženi su sa blagom kliničkom slikom i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U Kovid ambulanti je došlo do blagog povećanja broja pregleda sa povišenom temperaturom i kašljem.

“Evidentan je blagi porast pregleda i u kovid abulanti i u bolnici. Mislim da moramo više voditi računa i poštovati mere koje je propisao Krizni štab Vlade RS, a koje sprovodimo i mi na lokalu. Socijalna distanca, nošenje maski, naročito u zatvorenom prostoru, treba da se podrazumeva. To je naša preporuka, jer time štitimo sebe i zdravlje naših najbližih.”, rekla je na današnjoj konferenciji za medije direktor borskog Doma zdravlja, dr Vesna Radosavljević.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru nalazi se desetoro bolesnika, od kojih je sedmoro pozitivno na virus, dok se za dvoje čekaju rezultati testiranja.

Od početka pandemije, u gradu Boru, zabeleženo je 317 slučajeva virusa, 285 osoba se oporavilo, dok je osam, nažalost, izgubilo bitku sa virusom.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije