U Bor stigla montažna ambulanta, privodi se kraju akcija “Briga o starima”

Privodi se kraju akcija “Briga o starima” i podela besplatnih paketa sa namirnicama i dezinfekcionim sredstvima za 7.500  borskih penzionera čija su primanja manja od 30.000 dinara. Penzioneri koji nisu dobili paket, a ispunjavaju uslove mogu u narednih sedam dana da se jave na telefone kol centra 060/27-27-055 ili 060/27-27-075, gde će biti evidentirani, a volonteri gradskog operativnog centra će im dostaviti paket na kućnu adresu.

Juče je u krugu bolnice u Boru postavljena montažna ambulanta za potrebu trijaže i urgentnog zbrinjavanja pacijenata potencijalno obolelih od COVID-19. Kontejneri sa pratećom opremom su donacija Evropske unije za rešavanje zdravstvenih, ekonomskih i društvenih posledica pandemije koronavirusa u Srbiji. Pacijenti će iz ambulante “Rudar” dolaziti na ovo mesto gde će im biti urađena inicijalna trijaža.

Ovoj bolnici stigao je još jedan poklon: nekadašnji Boranin, poznati preduzetnik, Aleksandar Mišić Frenki donirao je 150 vizira.

U Majdanpeku najavljuju podelu penzionerskih paketa od ponedeljeka, a od pre dva dana volonetri dele građanima maske. Kompanija Ziđin donirala je Majdanpeku i Donjem Milanovcu 31.000 maski.

Zamenica načelnika Štaba u Majdanepku Elvira Jovanović je prezadovoljna brigom kineskih prijatelja naglašavajući da će donacija biti podeljena svim građanima u opštini, najpre zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i penzionerima.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije