TV sučeljavanje: JEDNI VOLE BOR, DRUGIMA JE U SRCU, TREĆI GA „OSLOBAĐAJU“!

Bor, S.M. – Večerašnja emisija „Sučeljavanja – izbori 2018“ na TV Bor protekla je u znaku „svi protiv SNS-a“, ( od osam stranaka na Izbornoj listi jedino se nije pojavio predstavnik Pokreta za novo doba). Koncepcija emisije da se počne sa „uvodnim izlaganjem“ od tri minuta, a odgovori na aktuelne probeleme i replike da traju samo jedan minut sa završnicom od dva minuta – nikome od prisutnih nije odgovarala. Naprosto, kakva je to replika od jedan jedini minut? Neki od sagovornika su napomenuli da nisu godinama bili u prilici da se pojave u emisjama ove TV samo zato što drugačije misle od aktuelne vlasti, pa im je ovo bila jedinstvena prilika (Miki Janošević i dr Branislav Mihajlović).

-Imamo razvojni i socijalni budžet, odgovorno se ponašamo prema sugrađanima, ne bavimo se praznim pričama, radimo konkretno i u selima i u gradu. Nekima ne odgovara što će verovatno izgubiti izbore 4.marta, ali tu se ne može ništa učiniti – rekao je Aleksandar Milikić (SNS – Zato što volimo Bor).

-Borimo se da oslobodimo građane od bahate i osione vlasti, od straha koji je zavladao među narodom, od siromaštva, od kriminala i korupcije, od politikanstva, neznanja, nezaposlenosti. Sramno je da se prosvetni radnici, te zaposleni u državnim firmama i javnom sektoru, teraju da potpisuju nekakve sigurne glasove. Neshvatljivo je što su Toplana i Vodovod preko 3 milijarde dinara u minusu. Vreme je da se dogode korenite promene – rekao je dr Predrag Balašević (MI ili ONI – Ujedinjeni za Bor).

-Poljoprivreda, turizam i zadruge u selima veliki je naš resurs. Zaštitimo naša sela i jaka domaćinstva.  Prednost je što će Bor uskoro dobiti status grada, a to znači da će Zlot postati opština koju smo odavno zagovarali. Naš cilj je da uđemo u lokalnu vlast, a Bor i sva sela su nam – u srcu – naglasio je Miki Janošević (Vlaška stranka MOST – Bor u srcu).

-Borimo se protiv partokratije, korupcije i politike u preduzećima, prvenstveno u RTB-u. Bor i Srbija ne smeju da žive u strahu, hoćemo državu slobodnih građana. Da nije ovih izbora pitanje je da li bi ikada došao u studio ove TV iako sam dve poslednje godine narodni poslanik, što samo svedoči o medijskom mraku. Moje analize o poslovanju RTB-a nisu amaterske, mada mi to iz vladajuće stranke osporavaju. Uvek mogu da dokažem svaku svoju tvrdnju – kazao je dr Branislav Mihajlović (Dosta je bilo – Dveri Srpske).

-Mladi jesu zakon. Ipak, lokalna samouprava se ne zalaže dovljno za mlade. I kad se nešto uradi to je zbog izbora. Dom omladine je dobijen nakon 5 000 potpisa građana, ali i predstojećeg glasanja. U Bor mladi treba da dolaze, a ne da odlaze – smatra Vladimir Stojičević („Glasno za omladinu“).

– Grad je poslednja dva dana bio u haosu. Nije bilo soli i rizle, radnika na ulicama, čistača snega. Nije ni grejanje zadovoljavajuće. Nezaploslenost je zabrinjavajuća – podsetio je Dejan Milić (Republikanska stranka).

-Mi smo za odogvornu i domaćinsku politiku. U zdravstvo bi trebalo više da se ulaže – rekla je Suzana Petrović ( SRS i Ujedinjena seljačka stranka).

Ovo jedino sučeljavanje mišljenja od blizu 2 sata trajanja bilo je, zasigurno, korisno i šteta je što takvih emisija nije bilo – i nema ih – više. Jer, čuli su se neki podaci, činjenice, mišljenja i stavovi koji mogu, koliko-toliko, da pomognu biračima na glasanju 4. marta.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije