TOPLANE U BORU I MAJDANPEKU SPREMNE, GREJNA SEZONA POČINJE 15. OKTOBRA

Bor, S.M. – Direktor JKP Toplana u Boru, Milutin Simić, izjavio je novinarima da su hladne probe već izvršene, danas su počele i tople probe, delovi grada koji se napajaju preko B magistrale (NGC, Slatinsko naselje i Metalurg sa Domom zdravlja i srednjim školama) će biti priključeni na sistem vrelovoda i da je oko 17.000 tona uglja na deponiji dovoljno do Nove godine. Ostatak uglja pristizaće blagovremeno do kraja sezone.

-Iako će radovi na B magistrali potrajati najverovatnije do 25. oktobra neće biti problema sa zagrevanjem tog dela grada, jer će se koristiti stari vrelovod. Postrojenja su pripremljena i nema ni jednog razloga za bilo kakve smetnje. Dakle, počinjemo s grejanjem kad i cela Srbija – 15. oktobra – rekao je Simić.

I u Majdanpeku očekuju da neće kasniti sa grejnom sezonom: loklana samouprava je obzbedila subvenciju od 200 miliona dinara za zamenu dotrajalog vrelovoda dužine 200 metara i dovoljno mazuta. Remonti su završeni, a počele su proteklog vilkenda i tople probe. I posebno: bez obzira na poskupljenje mazuta, kažu u majdanpečkoj toplani, neće biti novih cena za građane.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije