TOP TURIST IZ GRABOVICE – EVROPSKA KUĆA

Iz Grabovice, sela nadomak Kladova, više od 20 godina (početkom se računa 1989.), evropskim putevima saobraćaju autobusi po standardima zapadnih zemalja i na opšte zadovljstvo stotine hiljada putnika, najviše na stalnoj relaciji Kladovo – Beč i nazad. Putuje se i do Švedske, Danske, Norveške, tamo gde je najviše naših ljudi. Udobno je i na domaćim međugradskim linijama, pa i u lokalnom saobraćaju. To što ima savremena i napredna Evropa ima i Top turist iz malene Grabovice.

Busterminal Vienna Stadion Center – Fofo: Facebook/ prtsc

-Od 20. juna uveli smo smo novu liniju do Beča preko Rumunije. Iz Kladova i Negotina za glavni grad Austrije vozimo tri puta nedeljno. Iz Beča krećemo ponedeljekom, četvrtkom i petkom. Polazi se uvek u 18 sati sa internacionalnog autobuskog terminala Stadion centra, Olimpija platz 2. Na peronu smo uvek pola sata ranije. Na našim prodajnim mestima u Negotinu I Kladovu mogu da se dobiju sve infromacije i kupe rezervacije. Polasci iz Srbije, iz Negotina sa autobuske stanice, sredom su i četvrtkom u 16,30 i nedeljom u 6,30 sati. U autobusima je toalet, klima, audijo i video uređeji, sve je na najvišem nivou. Cene su zaista popularne: na liniji Beč – Kladovo i Negotin u jendom pravcu se plaća 25, a za oba pravca potrbeno je 50 evra. Rezervacija važi šest meseci i ona je neophodna zbog mesta. Na svakoj torbi obavezno je ime i prezime. Uveden je kompletan kompjuter sistem, tako da se karte mogu naručiti i internetom. Kod nas se mogu nabaviti i ostale međunarodne autobuske karte svih prevoznika i u svim pravcima u Evropi. Osoblje je stručno,  prijatno i uvek na nivou zadatka. Ne izostaju ni osveženja, pružanje najpotrebnijih infromacija, lepa reč za svakog. I posebno: za poslednjih 20 godina, otkako vozimo na ovoj linji, nikada nikom ništa nije nestalo – izjavio je nedavno medijima menadžer Top turista, Denis Pavličić koji je saopštio i da se svakom putniku na dan rođenja ne naplaćuje karta.

Naslovna fotografija: Unutrašnjost jednog autobusa – Facebook/ prtsc

 

NAJVIŠI NIVO

Top turist ni ubuduće neće menjati svoje poplularne cene za Beč i nazad, što je još jedna bitna novina koja može samo da obraduje svakog putnika. U novoj autobuskoj stanici u Kladovu putnici mogu da predahnu u Top sport kafeu. I još nešto. Najvažnije informacije mogu da se dobiju u agenciji  Top turista u Grabovici, na autobuskoj stanici u Kladovu, na zvaničnom sajtu na adresi www.topturist.rs, kao i besplatnim pozivom call centru  na broj 0800/019019.

Autobuska stanica u Kladovu

Kada se sve sabere, Top turist je evropski opremljena firma i zato je razumljivo što i poslovni rezultati ne izostaju. U preduzeću o svojim uspesima, vele, ne bi da puno pričaju, jer za to su, naglašavaju, najmerodavniji korisnici njihovih usluga.

U agenciji u Grabovici dobili smo infromaciju da se za Beograd ekspresno odlazi i vraća dnevno dva puta. Održavanje i servisiranje vozila je u savremenim centrima u Danskoj I Švedskoj. Moguće je I iznajmljivanje autobusa I minibusa. Ovde se ponose I svojim visokobrazovanim i stručnim turističkim I saobraćajnim radnicima.

Sedište firme u Grabovici

Bitna prekretnica u radu Top turista u Timočkoj krajini I Srbiji jeste renoviranje dotrajale i napuštene zgrade autobuske stanice u Kladovu, od nekadašnjeg rugla došlo se do najlepšeg objekta te vrste u istočnoj Srbiji. Bila je to u tom vremenu, za razliku od mnogih, privatizacija društvene imovine u Srbiji za primer i ugled. O tom poslu i začecima bavljenja autoprevozom porodice Popović, koja je u Danskoj još od šezdesetih godina, 2006. pisao je dnevni list “Glas javnosti”. Ovaj tekst upotpunjuje sliku o Top turistu i njegovom istorijatu možda i na najbolji način…

 

STANICA BROJ 1 U SRBIJI

Porodična mešovita firma “Top turist” iz Hileroda u Danskoj i Grabovici, čiji su vlasnici otac i sin Dragoslav i Dragan Popović, za svega nekoliko meseci uspela je da od nekadašnjeg avetinjskog mesta bez vode, struje, grejanja i javnog klozeta i sastajališta beskućnika, napravi najmoderniju autobusku stanicu na Đerdapskoj magistrali. Za renoviranje objekta, kažu otac i sin, nije utrošeno mnogo novca,  radovi su uz pomoć majstora i prijatelja “Top turista” obavljeni gotovo preko noći. Osim prostorija za administraciju, pod krovom sređene autobuske stanice, nalazi se i moderna čekaonica. Tu su i top – sport kafe, toaleti, poslovni prostor namenjen iznajmljivanju.

Autobuska stanica u Kladovu

– Za visoko mesto među domaćim i inostranim auto-prevoznicima borimo se, prvenstveno, dobrim kvalitetom usluga. Imamo savremeni vozni park sa 32 autobusa i pet mini-buseva. Vozimo do Austrije, Francuske i skandinavskih zemalja. Po želji putnika prevozimo ih od stanice do kuće, aerodroma ili ambasade. Otvaranje moderne autobuske stanice u rodnom kraju za nas je početak nove ere u poslovanju u Srbiji – rekao je na prigodnoj svečanosti u prisustvu poslovnih partnera, prijatelja i sveštenih lica Dragan Popović, mlađi vlasnik kompanije “Top turist”, koji je u ovom poslu petu godinu. Prema njegovim rečima, za dobar imidž i redovno održavanje linija u lokalu, međugradskom i međunarodnom saobraćaju najzaslužniji su njegovi roditelji. Majka Gordana i otac Dragoslav. Oni su ovu porodičnu firmu postavili na zdrave noge nastojeći da po visokoj klasi i evropskim standardima u pružanju usluga putnicima uvek budu u vrhu, među pet najboljih auto-prevoznika.

Autobuska stanica u Kladovu

– Na najdužoj evropskoj liniji od Kladova i Beograda do Kopenhagena u Danskoj i Geteborga u Švedskoj u prošloj godini imali smo, na primer, 2.850 putnika i sve je više onih koji žele da putuju s nama. Autobuska stanica u Kladovu, prema anketi, proglašena je za najlepšu u ovom delu Srbije.

Danas je broj putnika neuporedivo veći. I firma je značajno napredovala. U Timočkoj krajini sigirno je, u tom delu posla, nema bolje. U Srbiji je u samom vrhu. Isto kao i u Evropi.

 

POČETAK

-Moj otac Dragoslav stigao je u Dansku 1969. godine. U početku je vozio kamione I šlepere. Posle 20 godina neumornog rada kupio je prvi autobus i tada je firma počela da radi – izjavio je avgusta 2006. “Glasu javnosti” Dragan Popović.

 

Objavljeno u sklopu projekta „Profil i profit najuspešnijih kladovskih preduzetnika“ koji sufinansira opština Kladovo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije