STOPIRANA GRADNJA AZILA ZA PSE U MINIĆEVU

Knjaževac, S.M. – Građani Minićeva na sinićnjem zboru rekli su NE izgradnji azila za pse u njihovoj varošici. Oni su jednodušno podržali zakjljučak Mesne zajednice da se ovaj objekat ne gradi u prostorijama bivše klanice jer je u blizini sportskih terena i kuća sa okućnicama.

Predsednik Opštine Knjaževac, Milan Đokić, suočen sa energičnim stavom meštana, nije imao drugog izlaza nego da prihvati mišljenja naroda i predloži da se o ovoj ideji za sada ne razgovara i ne stvara netrpeljivost, mada, smatra on, ima i razloga za drugačija mišljenja. On je podsetio da je knjaževačka opština uvek imala razumevanja za Mesnu zajendicu Minićevo i da će i u nadrednom periodu ulagati u komunalni razvoj ovog i okolnih mesta.

-Minićevo i obližnja sela stvaraju dohodak i uredno ispunjavaju obaveze prema društvenoj zajednici. To je naš novac i normalno je da se iz lokalne kase izdvaja i za Minićevo i ceo ovaj kraj. Nećemo dozvoliti nikakve ucene, nego hoćemo saradnju i dogovor, a ne da se dve godine u strogoj tajnosti sprema azil za pse u nešem mestu. To nije u redu i ubuduće hoćemo više javnosti u radu – čulo se na zboru.

Slavoljub Milanović, predsednik Mesne zajednice Minićevo, saglasio se sa Đokićem uz napomenu da su pojedinci imali i poseban interes za gradnju azila za pse u ataru minićevske varoši.

O aktivnosti Komisije za gradnju azila, davno osnovane, nije bilo reči.

 

 

Foto: Građani Minićeva – arhiva

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije