Stigle pretnje zbog protesta za gradnju mini hidroelektrana na Zlotskoj reci

Milivoje Janošević, predsednik Odbora za zaštitu Zlotske reke i odbornik u Skupštini grada Bora izjavio je za Solaris mediu da je sinoć dobio telefonske pretnje o kojima je odmah obavestio PU Bor. Janošević je objasnio da je povod za pretnje njegovo angažovanje protiv izgradnje minihidroelektrana na Zlotskoj reci. On će o detaljima pretnji i planovima za zaštitu reke od izgradnje minihidroelektrana podrobno obavestiti građane i javnost na protesnom skupu zakazanom za danas u Sumrakovcu, (subota 11.januar u 12 sati).

Na drugoj strani, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, izjavio je medijima, da će Grad Bor zaštititi korito Zlotske reke i interes građana, ali je razumljivo da će poštovati i odluke nadležnih republičkih organa i institucija. Predsednik opštine Boljevac, Nebojša Marjanović, potvrdio je da je opština Boljevac izdala dozvolu za izgradnju minihidroelektrane kod sela Sumrakovac na Zlotskoj reci preduzeću za proizvodnju i distribuciju električne energije Energo Co 2015. iz Subotice.

Prema pisanju Ist medie, opštine Boljevac i Bor su 2017. godine potpisale sporazum za pribavljanje rešenja o građevinskoj dozvoli za gradnju minihidroelektrane zajedno sa pratećom infrastrukturom u ataru Zlota i Sumrakovca. Ovaj dokument potpisala je tadašnja načelnica OU u Boru Ljubinka Jelić i njena koleginica u Boljevcu, Momira Grujo.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije