STIGAO JE ZRAČAK NADE ZA TRAILOVIĆE IZ DEBELOG LUGA

Majdanpek, S.M. – Nakon dve decenije preteškog života u nemaštini, porodica Trailović iz Debelog Luga kod Majdanpeka dočekala je dan da ih “neko važan” obiđe, popriča, donese osmeh na tužna lica oca i majke i i njihova dva odrasla sina, Darka (36) i Nikole (26). Taj zračak nade i razumevanja stigao je od zamenice predsednika opštine Majdanpek Elvire Jovanović, poznate u svom gradu po dobročinstvu i humanitarnim akcijama.

Elvira je, pre neki dan, donela rođenedanske poklone Darku, ali i prvu podršku i znak pažnje koji je u porodici Trailovića predugo očekivan.

-Nije nam padalo na pamet da slavimo rođendan, jer živimo od 30.000 penzije mog supruga i jedva sastavljamo kraj s krajem. Najvažnije je da nismo gladni. Istina je da oskudica traje godinama, teško se živi u kućici straćari, a, što je najcrnje, i zdravlje je popustilo. Oba sina, Darko (36) i Nikola (26) teško su oboleli, pa ni ja nisam dobro sa zdravljem. Živimo usamljeno, nekako izvan sveta. Svi nas zaobilaze, jer “sirotinja je i Bogu teška”. Svaka podrška i lepa reč mnogo nam znače– ispričala je nedavno Ana Trailović Elviri u njenoj opštinskoj kancelariji. Ova, i sama majka troje dece, brzo je reagovala i posetila Trailoviće.

-Naprosto, nisu verovali da im je neko došao i još sa poklonima. Dugo smo razgovarali. Ovim ljudima je neophodna ne samo materjalna pomoć, nego i zaposlenje za mlađeg sina koji završio srednju školu. Jedino tako će, s obzirom na njegovu bolest, postati koristan član društva. Oni su malo preuredili trošnu kućicu, ali to je previše skromno, tako da bi trebalo da im se obzbedi i bolji dom. Potrudićemo se da pomognemo koliko se bude moglo – kaže Elvira.

Narednih dana očekuje se da reaguju i neke društvene i radne organizacije u majdanpečkoj opštini, ali i šire, u Timočkoj Krajini, delu Srbije poznatom po tradicionalnoj solidarnosti i humanitarnim akcijama.

 

Na fotografijama: Elvira Jovanović sa Nikolom (naslovna slika) i kuća u kojoj živi  četvoročlana porodica Trailovića u Debelom Lugu

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije