Stambeno Bor: ČETVORO GRAĐANA DUGUJE GODINAMA VIŠE OD 2 MILIONA, A NEKI ĆE MORATI DA SE UTUŽE I ZA 396 din.

Bor, S.M. – Kad sirotinja godinama duguje veliki novac za komunalije može da se razume, nije dobro kad imućni neće da plate ni dug za prva tri meseca prošle godine od 396 dinara. Na primer: JP-u za stambene usluge, za iznošenje smeća, zaključno sa današnjim danom, 23 vlasnika kuća u gradu duguje ukupno 23.070 dinara, šro je pojedinačno u proseku 1000 dinara.

-Najgore je to što moramo da ih utužimo, a potom da platimo predujam izvršitelju od 5.500 dinara. Tamo gde je moguće naplatiti, to nije problem, ali ima i onih gde nema ni jedne mogućnosti za naplatu duga. Imamo i deset dužnika od milion i više, a četvoricu preko 2 miliona dinara. Naši radnici su i danas na terenu i pokušavaju da razgovorom i ponudom najpovoljnijih uslova reše svaki spor bez suda. Red u redovnoj naplati moramo da uvedemo najpre zbog urednih platiša. Bitno je i to da su preduzete mere zaista pomogle da se znatno smanji broj dužnika, ali je to još nedovljno – kaže v.d. direktor Stambenog preduzeća, Slaviša Frišković.

Ipak, posebno će biti teško izaći na kraj sa najstarijim dugovanjima, jer ima i onih koji nisu izmirili obaveze čak i pre 2013. godine.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije