Softbol reprezentacija Srbije na pripremama u Kladovu

Softbol se prvi put u svetu pominje davne 1887. godine, ali je zvanično priznat kao sport u Americi 1926. Od tada do danas osvojio je čitav kontinent. Dugo su ga igrale samo žene, a poslednjih godina postoje discipline u kojima mogu igrati i muškarci. Kod nas, kao i u svetu, postoje dve discipline softbola – fast pič i slou pič. Fast pič je olimpijska disciplina, koju će na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. igrati samo žene. Slou pič je disciplina koju mogu igrati posebno muškarci, ali je atraktivnija ona u kojoj na terenu igraju pola devojke, pola muškarci.

U novu sezonu, srpski softbol ulazi sa novim aktivnostima. Zvanična međunarodna sezona počinje u aprilu. U omladinskom sportskom centru Karataš, kod Kladova, priprema se kadetska reprezentacija Srbije, koja će u Pragu učestvovati od 13. do 16. aprila, na kvalifikacijama za Pony Svetski kup. A seniorsku selekciju od 20. do 23. aprila u Sofiji očekuje Balkansko prvenstvo, gde će Srbija nastupiti u dve discipline fast pič i slou pič.

softbol kladovo

Trening meču softbolašica prisustvovali su i većnik za prosvetu grada Kladova, Miroslav Mile Jonašković i rukovodilac smeštaja Karataša, Dragana Barbulović. Predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić posetio je i opštinu Kladovo, i obavio razgovor sa predsednikom opštine Radisavom Čučulanovićem.

Zaključeno je da je Kladovo, sa SC Karataš, vrlo primamljivo za pripreme, ali i za organizaciju uz softbol i mnogo drugih takmičenja zemalja istočne Evrope.

 

 

 

Izvor: blic.rs

Foto: Softbol savez Srbije

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije