SKUPŠTINA GRADA BORA RASPRAVLJA O RADU GRADSKE UPRAVE, PRAVOBRANILAŠTVA I JAVNIH PREDUZEĆA

Bor, S.M. – Na sednici Skupštine grada Bora, zakazanoj za utorak, 4. jun, raspravljaće se o više predloga odluka, u prvom redu o završnom računu Grada Bora za 2018. godinu, o organizaciji gradske uprave i mesnim zajednicama, o lokalnom ombusmanu i Pravobranilaštvu. Pored toga, tema će biti i plate i ostala primanjima funkcionera u organima gradske uprave, o korišćenju sredstava iz Fonda za zaštitu životne sredine u ovoj godini, o kontroli kvaliteta vazduha, o sporovođenju poljoprivredne politike i ruralnog razvoja, o planu odbrane od poplava voda 2. reda na teriotriji Grada Bora.

Posebna pažnja biće posvećena poslovanju javnih preduzeća i društava, radu Gradske uprave i Pravobranilaštva u 2018. godini. Očekuje se i davanje saglasnosti na program rada gradskih ustanova u 2019. koji je, gotovo bez primedbi, usvojen na nedavnoj sednici Gradskog veća.

Na dnevnom redu je i imenovanje direktora Turističke organizacije i Inkubator centra. Za ova rukovodeća mesta, nezvanično saznajemo, biće predloženi Maja Bakoč (dosadašnji v.d. direktor) i Radojica Trailović, zaposlen u Stambenom preduzeću.
Odbornici će usvoijiti i predlog za organizovanje gradskog Saveta za zdravlje.

Samo dan posle, 4. juna, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić odlazi na duži put u Kinu (od 5. do 14. juna) na 3. Forum gradonačelnika CEEC. Troškove smeštsaja i ishrane plaća domaćin, a ostali troškovi (put i dnevnice) padaju na teret lokalnog budžeta u Boru. S obzirom da već mesecima, od kada je na tu funkciju Branko Perić podneo ostavku, Grad Bor nema zamenika gradonačelnika, ostaje da se vidi hoće li i ko preuzeti Milikićeve obaveze.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije