SKUPŠTINA GRADA BORA O OTPISU DUGA RTB-u, REVIZORU, TAKSI PREVOZU

Bor, S.M. – Odbornici Skupštine Grada Bora, u sredu, 30. januara, razmatraće predlog odluke o davanju saglasnosti za otpis duga RTB Bor, o angažovanju revizora za završni račun budžeta za 2018. godinu, o Statutu Grada, mreži škola i taksi prevozu.

Očekuje se burna rasprava o “formalnoj saglasnosti na otpis duga RTB-u “ u visini 1,44 milijarde u vreme usvajanja UPPR-a 2016. godine. RTB je, pre privatizacije, prethodnih godina, imao dug prema lokalnom budžetu za neplaćanje raznih taksi i sličnih obaveza. Istovremeno, javna preduzeća u Boru (Toplana, Vodovod, Apotekarska ustanova) godinama beleže minus veći od 2,5 miljjardi. Posebna pažnja biće posvećena odredbama o taksi prevozu i limo servisu (javni prevoz iznajmljenim putničkim vozilom sa uslugom vozača). Planira se usvajanje petogodišnjeg plana taksi prevoza za koji se očekuje da će definitivno uvesti strogi red u ovu uslužnu delatnost. Napominje se da će taksi stanice biti svuda u gradu, a prvenstveno u NGC, kod Doma zdravlja, Zelene pijace, kod gradske zgrade, crkve i na Četvrtom kilometru.

U susret sednici gradske skupštine, Vlaška narodna stranka i Narodna stranka zajednički su zakazale za sutra, 29. januar, konferenciju za medije sa samo jednom temom: Stanje u javnom sektoru Grada Bora.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije