SEOSKI BIZNIS CVETA U POMURJU

Predstavnici opština istočne Srbije u Sloveniji o lokalnom ekonomskom razvoju

Pomurje – Zaječar, 19. Jun, S.M, foto: RARIS – Predstavnici osam lokalnih samouprava iz istočne Srbije, tokom prošle nedelje,  boravili su  u studijskoj poseti regiji Pomurje u Sloveniji. Oni su se detaljno upoznali sa iskustvima i ulogom lokalnih vlasti Slovenije u ruralnom, lokalnom i regionalnom razvoju kako bi ovaj „recept“ primenili u istočnoj Srbiij. U prvom planu su projekti  regionalnog vodosnabdevanja, regionalnog Centra za upravljanja komunalnim otpadom, razvoja spa i welnes turizma, kao i više projekata iz ruralnog razvoja, socijalnog preduzetništva, razvoja biznisa u seoskim područijima, ruralnog turizma … Posebna pažnja bila je posvećena slovenačkim iskustvima u korišćenju EU fondova.

U okviru posete organizovano je više sastanaka sa opštinama i drugim organizacijama iz Pomurja gde je dogovorena  konkretna saradnja.

Osim predstavnika osam lokalnih samouprava iz istočne Srbije, u studijskoj poseti su  bili i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za evropske integracije i Razvojne agencije Srbije.

Studijsku posetu organizovao je RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije sa sedištem u Zaječaru uz podršku Projekta GIZ-KWD (Lokalni ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji).

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije