SAŠA STANKOVIĆ UDALJEN SA MITINGA U BORU ZBOG TRANSPARENTA

Bor, S.M. – Predsednik borskog odbora Dveri i odbornik, profesor Saša Stanković, negde na sredini govora Aleksandra Vučića, sinoć u Boru pred više hiljada građana, udaljen je sa mitinga jer je, kako javlja Beta, podigao transparent sa stihom iz “Gorskog vjenca” Petra Petrovića Njegoša na kom je pisalo “Al tirijanstvu, stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija”. Stih je odmah iziritirao pojedine prisutne građane i obezbeđenje koje je pocepalo transparent, a brzo je reagovala i policija. U tom času začulo se: “Vučiću, izdao si Kosovo” i “Vidite šta mi rade”… Vučić je iza govornice odmah reagovao: – Pustite čoveka… Pustite čoveka… Vidiš da ti niko ništa ne radi, lepo ti je, možeš da napišeš i kažeš šta god hoćeš, nagledao sam se ja svega… – rekao je Vučić i naveo primer sa ranijeg skupa iz kampanje “Budućnost Srbije” kako je jedan od nezadovoljnika vikao da je “gladan”, a posle se ispostavilo da ima kockarnicu.

Medija centar Bor navodi da je sem Stankovića u policiju priveden i predsednik borskog UG “Izbor Postoji”, Marko Stanojević. Oni su nakon davanja izjava odmah pušteni.

Vučić je na kraju govora rekao da je 12 puta dolazio u Bor, ali da nikada nije video toliko puno  naroda.

Miting je protekao, sem pomenutog incidenta, u miru i dostojanstveno. Moglo se primetiti da je, sem Borana, bio i veći  broj prisutnih iz ostalih mesta istočne Srbije.

Neke nacionalne televizije su direktno prenosile ceo skup iz Bora.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije