Sa skupštinske govornice: U TOPLANI SE OČIGLEDNO BOLJE RADI…

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Bora, o stanju u Toplani i uzimanju novog kredita za vraćanje duga iz prethodne godine i obezbeđenje sredstava za nabavku energenata za iduću, 2019/2020. sezonu, bilo je dosta reči. Evo nekih zapažanja:

Slaviša Frišković:

-Nadzorni odbor Stambenog preduzeča razmatrao je zahtev direktora JKP Toplana za uzimanjem kredita od 80 miliona dinara kako bi se izvršile ranije obaveze i deo sredstava uložio za potrebe u narednoj grejnoj sezoni. Taj novac vratio bi se u narednih 12 meseci sa mesečnom otplatom od oko 7 miliona dinara. Uputili smo zahtev prema više banaka i očekujemo da se prihvate najbolji uslovi. Radimo sve transparentno. Ocena je da ćemo kredit redovno izmirivati kroz naplate naših usluga. Skupštini Grada preostaje jedino da da saglasnost.

Milivoje Janošević:

-Toplana je primer da može dobro da se radi i pored teškoća. U Toplani ima pomaka nabolje, u Vodovodu – nema. Gotovo cele ove zime, po najvećoj hladnoći, majstori iz Toplane su i po najvećoj hladnoći radili na terenu. To je mogao svako da vidi. U Vodovodu je previše neradnika, tamo se zapošljavaju i oni koji nemaju veze sa tim poslom. A oskudeva se u kvalifikovanim majstorima, vozačima, magacini rezervnih delova su prazni. Toplana je, uprkos neviđenim mukama, nešto drugo…

Aleksandar Milikić:

-Dajemo subvencije i Toplani i ostalim javnim preduzećima. Ali, još od 2002. godine nije se desilo da se krediti vraćaju godinu za godinu, a to ćemo postići u ovoj godini. Završićemo i B magistralu koja nije problem od juče, zašto to neko nije ranije rešio? I, nije samo problem u Toplani, u ovaj posao treba da se, pre svih, uključe upravnici zgrada. Jer, često se dešava da je sve u redu do podstanica kod stambenih oibjekata, a tek onda nastaje “zagušenje”. A podstanice su u nadležnosti, po novom zakonu, upravnika zgrada. To se mora jedanput rešiti zauvek. Nećmo ubuduće, ni slučajno, dozvoliti da NGC i još neka naselja i ulice i po više dana ostanu bez grejanja.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije